Miten palkanmaksu muuttuu?

September 25, 2015
Tulorekisteri

Tulorekisterin myötä työnantajan pitää tehdä palkanmaksusta vain yksi sähköinen ilmoitus.

Ilmoitus heti palkanmaksun jälkeen

Palkanmaksun kannalta tulorekisteri tehostaa palkanmaksun prosessia heti ensimmäisestä vaiheesta lähtien. Palkanlaskentajärjestelmien pitää käyttää sähköisiä rajapintoja, jolloin manuaalista ilmoittamista ei enää tarvita.

Mukana ovat Verohallinto, Työttömyysvakuutusrahasto (TVR), työeläkeyhtiöt, Eläketurvakeskus (ETK) ja Kela. Näille tahoille ei enää tarvitse tehdä erillisiä ilmoituksia. Riittää, että palkasta on tehty ilmoitus palkanmaksun jälkeen tulorekisteriin.

Ilmoitus rahapalkoista pitää tehdä tulorekisteriin viimeistään 5 päivää palkanmaksun jälkeen. Käytännössä tieto palkoista on siis tulorekisterissä hyvin ajantasainen. Ilmoituksen tekemisen jälkeen kaikki tulorekisteriä käyttävät tahot saavat palkkatiedot suoraan rekisteristä, eikä niitä siis tarvitse työnantajan erikseen ilmoitella joka taholle.

Tulorekisteriin tehdään ilmoitus sähköisen rajapinnan kautta määritellyssä muodossa. Rajapinnasta ja tietokuvauksista löytyy tietoa Verohallinnon sivuilta täältä.

Kuka saa tietoa Tulorekisteristä?

Tulorekisterin tiedot eivät ole julkisia ja kaikille avoimia. Laissa tulotietojärjestelmästä on tarkasti määritelty, mitkä tahot tietoa saavat käyttöönsä. Lähtökohtaisesti tiedot ovat salassapidettäviä.

Mitä yrittäjän pitää tehdä?

Jatkossa palkkailmoitus on aina tulonsaajakohtainen: palkkailmoitusta ei tehdä vanhan kuukausi-ilmoituksen tapaan yrityksen yhtenä. Jos olet itse hoitanut palkanlaskennan manuaalisesti ja tehnyt ilmoitukset Veron sivuilla, niin voit tehdä niin jatkossakin. Ilmoitettavia asioita on kerralla paljon enemmän, koska palkkailmoitus sisältää aikaisempaan kuukausi-ilmoitukseen nähden käytännössä kaikki mahdolliset eri kentät ja ilmoituslajit. Jos kirjanpitäjäsi on tehnyt ilmoitukset puolestasi, hänen pitää myös käyttää uutta ilmoituspalvelua.

Tilitykset tehdään eri tahoille viitesuorituksina tai niiltä tulee erikseen lasku yrityksellesi. Käytännön arjen helpottamiseksi kannattaa miettiä, miten manuaalisesta palkanlaskennasta ja tilityksistä pääsee eroon edullisimmin.

Ketkä saavat tietoa tulorekisteristä?

Tulorekisteristä saavat tietoa automaattisesti 1.1.2019 alkaen:

  • Verohallinto
  • Työttömyysvakuutusrahasto (TVR)
  • Työeläkeyhtiöt (Varma jne.)
  • Eläketurvakeskus (ETK)
  • Kela

Näin esim. uutta verokorttia hakiessaan työntekijän palkkatiedot ovat jo valmiina Verohallinnolla. Kela pystyy myös toimimaan tehokkaammin erilaisten etuuksien käsittelyssä, kun sillä on tieto palkoista tulorekisterin kautta.

Miten Tulorekisteri kehittyy?

Tulorekisteriin tulee lisää tiedontuottajia 1.1.2020, mm. työttömyyskassoja ja vahinkovakuutusyhtiöt. Tämä tehostaa entisestään prosesseja. Valitettavasti aivan kaikki viranomaiset eivät vielä silloinkaan ole mukana, mutta normaali palkanmaksu sujuu jo vuonna 2019 tehokkaammin.

Palkkaus.fi ja palkanmaksu

Palkkaus.fi on yrityksen palkanmaksupalvelu, jota käyttämällä hoidat työntekijöiden sekä yrittäjän oman palkanmaksun vaivattomasti ja ilman opettelua. Kaikki palkkaan liittyvät ilmoitukset ja tilitykset eri tahoille menevät automaattisesti oikein. Työntekijä saa nettopalkan tililleen ja palkkalaskelma tulee sähköisesti. Arkisto palkanmaksuista ja yksityiskohdista säilyy palvelussa. Yritykselle saa myös tarvittavat vakuutukset suoraan palvelusta. Maksat käytöstä vain palkanmaksukohtaisesti (4–10€/palkanmaksu), ei kk-maksuja tai sitoutumispakkoa.

Kokeile palkkalaskuria

Ota Palkkaus.fi käyttöön ilmaiseksi

Sanna Pohjola

Asiakaspalvelun johtaja / Palkkaus.fi

Kysy neuvoa!

Haluatko esittely Palkkaus.fi-palvelusta?

Tarjoamme yrityksille tai yhteisöille sekä tilitoimistoille modernin verkkopalvelun, jolla palkanlaskennan ja palkanmaksun voi hoitaa kätevästi yhdellä maksulla palvelussa.

Jätä viesti ja olemme sinuun yhteydessä!

Jätä viesti

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Related Posts